Barnets bog – et redskab til dig i sorgen

Bogen til forældre, der har oplevet at miste et spædbarn under graviditeten, fødslen eller umiddelbart efter.

Om bogen

Bogen er en klassisk barnets bog, som du kender den – Dog er vores bog udformet særligt til forældre, der har mistet et spædbarn under graviditeten, fødslen eller umiddelbart efter. Vores bog er et vigtigt redskab i bearbejdelsen af den sorg, der opstår efter en spædbarnsdød – Både lige efter men også måneder og år efter selve tabet.

 

Bogen er udformet som et ringbind, hvilket giver fleksibilitet og gør det muligt at skræddersy den præcist efter den individuelle families behov. Læs mere..

Udover de klassiske sider, som en Barnets bog indeholder, så er der lavet plads til at mindes, hvordan graviditeten tog en uventet drejning, afskeden og meget mere. Der er derudover god mulighed for at indsætte egne billeder, breve og lignende.

 

Vi håber, at Barnets bog kan være med til at hylde alle de små aftenstjerner og hjælpe deres forældre igennem sorgen. Læs mindre..

Overblik over bogens indhold

 • Familie

  Kort om dig - Din familie - Stamtræ - Hilsener fra familien

 • Dig

  På din fødselsdag – Dit navn – Billeder af dig – Dine hænder og fødder – Tanker om dig

 • Tiden efter tabet

  Den svære vej fremad – Dette minder mig om dig – Sange og citater – Sorggruppe

 • Graviditet

  En rigtig god nyhed – Scanninger – Minder fra graviditeten – Tiden inden fødslen

 • Tiden efter fødslen

  Minutterne og timerne efter – Tiden på hospitalet – Hjemme igen – Stunder sammen

 • Afskeden

  Afskedsbrev – Ting du fik med

 • Fødslen

  Din fødsel – Under fødslen

 • Ikke som håbet

  Ikke som håbet – Et sidste farvel - Viden fra hospitalet – Ventede svar

 • Mindedage

  Månedsdagen – 6 måneder – 1 år – 2 år – 3 år – 4 år – 5 år

Om sorg

Sorg kan tage mange former, men mange finder det gavnligt at håndtere sorgen eksempelvis igennem en skriveproces, da kan hjælpe på ens mentale velvære.

 

Mette Byskov, jordemoder, psykoterapeut og tidligere sorggruppeleder, anbefaler forældre, der har mistet at gøre brug af skriveri i en sorgbearbejdelsesproces. En skriveproces er nemlig et godt selvhjælpsredskab til at bearbejde sorgen, der opstår efter et tab. Nedskrivning af tanker, refleksioner og følelser åbner op for et pusterum og kan give luft til nye følelser. Læs mere..

Aftenstjerner har lavet Barnets bog med håbet om, at alle verdens aftenstjerner kan blive mindet på en god måde. Samtidig er bogen en oplagt redskab til at tage hul på at bearbejde sin sorg, både i tiden lige efter en spædbarnsdød, men også måneder og år senere.

 

Vores tre gode grunde til at skrive om sin sorg:

 

 • Sorgen konfronteres og italesættes
 • Det giver plads til reflektion og nye tanker
 • Det er en mulighed for at lufte ens inderste følelser

 

Læs mindre..

Håndlavet mindeæske

Den håndlavede mindeæske fra Aftenstjerner er tiltænkt dig, der har oplevet at miste et barn under eller umiddelbart efter graviditeten.

Æsken er udformet, så den passer præcis til vores Barnets Bog, og kan bruges som opbevaring af bogen – men den kan også bruges separat som mindeæske til eks. bamser, kort, gaver, smykker, billeder eller andre ejendele, som du ønsker at samle og gemme.

Køb mindeæsken

Aftenstjerner er nævnt i: